Publicat
En aquesta pàgina trobareu articles, conferències o textos d’estil i factura diversa que he publicat, llegit o regalat per a finalitats de tota mena.Cultura és més
Vull creure que després de la COVID-19 no retornarem a la normalitat i que, per fi, ens adonarem que la millor defensa és la proximitat, que no hi hauria d’haver límits per a la simple voluntat d’expressió ciutadana. Voldria pensar que ara, per fi, descobrirem que la cultura és més, molt més, que el que sempre hem dit que era la cultura. Text publicat el 27/05/2020 al web del CoNCA.
Lleure, educació i cultura: rendibilitat social i econòmica
No hauria de ser necessari ensorrar-nos en una terrible pandèmia per adonar-nos del tresor que suposen per a la nostra societat aquesta llarga, llarguíssima llista de servidors públics que treballen des de micro, petites i mitjanes empreses en cultura de proximitat, en lleure educatiu, en colònies, o en activitats extraescolars. Article publicat al digital Via Empresa el 09/06/2020.
L’associacionisme: una força desaprofitada?
No és possible oferir una visió completa de la cultura si no aprofundim en el coneixement del món associatiu, però les organitacions de la societat civil s’han de treure la son de les orelles per ser més influents i elaborar propostes ambicioses per al conjunt del país. Publicat en dos articles el 20 i el 22 de novembre de 2019 a Pensem, de la Fundació Congrés de Cultura Catalana.
Entitats inclusives: set condicions necessàries
Els mateixos elements que generen identitat i que reforcen sentiments de pertinença a una entitat poden ser causants, per contrast, d’exclusió, oblit o, fins i tot, refús. Per vèncer aquesta paradoxa, proposo set mesures o condicions necessàries a les entitats que vulguin ser efectivament inclusives.
Pròleg al pamflet sobre professionals i polítiques de joventut
Pròleg per al llibre Un pamflet sobre professionals de joventut, escrit i editat pel perfil anònim de twitter @tecnicdjoventut, l’abril de 2019. Després de més de quatre anys piulant sobre els tècnics locals de joventut i la seva tasca soferta, jugant amb el misteri sobre la seva personalitat real, va decidir expressar les seves opinions i teories irreverents i políticament incorrectes sense el límit dels 280 caràcters de twitter. Jo, fins a la data, sóc la única persona que en coneix la veritable identitat.
Empreses per la justícia social
Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Justícia Social, l’empresa Iniciatives i Programes (Grup IP), especialista en serveis socioculturals i polítiques de joventut, va publicar al seu bloc aquest article, en el qual reflexiono sobre el paper afavoridor de la justícia social que pot tenir el model de la petita i mitjana empresa.
Defensa de les polítiques de joventut
Article publicat en el número 119, de setembre-octubre de 2011, de la revista Papers de Joventut. Contextualitza les polítiques de joventut en les circumstàncies socials, econòmiques i polítiques del moment, i desenvolupa arguments que permetin defensar-ne la pertinència i la necessitat en una situació d’incertesa i pessimisme generalitzat.
La respuesta de las políticas de juventud: la proximidad
Article publicat en el número 53 (primer trimestre 2011) de la revista Athenai. Cuadernos de reflexión y pensamiento, un dels principals mitjans d’expressió de la Fundación Atenea, una institució dirigida pel sociòleg Domingo Comas, professor a la Universidad Autónoma de Madrid, investigador i expert en polítiques de joventut.
Enredando. Juventud en red
Ponència central del VI Foro de Juventud de Vitoria-Gasteiz, organitzat pel Consejo de la Juventud de Euskadi i l’Ajuntament de Vitoria, el 7 d’abril de 2011.
Innovación: el ser o no ser de las políticas de juventud
Ponència presentada i llegida al Congreso Internacional Jóvenes Construyendo Mundos, organitzat a Madrid, els dies 14 i 15 d’octubre de 2010 per la Universidad Nacional de Eduació a Distancia (UNED).
Xerrem?